Вести

Вучевић: Влада Србије мора да буде тим који заједнички одговара грађанима

Мандатар за избор Владе Републике Србије и председник Српске напредне странке Милош Вучевић био је гост новинарке и водитељке Гордане Узелац, у подкасту "Без љутње, молим са Горданом Узелац".

Милош Вучевић је први Новосађанин у историји наше земље који ће бити на челу Владе Републике Србије. Он је на челу и највеће странке у нашој земљи. Сада је и мандатар за састав нове Владе, а многи би рекли пуно одговорности за једног човека.

За Вучевића може да се каже да је принципијелан и одговоран.

У протеклих пет година навикли смо да он увек буде тај "пик" за премијера Србије, а сада је одговорио, без љутње, на питање чиме је "купио" председника Александра Вучића.

"Време чини своје и ствари долазе на своје место. Ја сам захвалан што нисам раније добио шансу да будем мандатар односно будући председник Владе, зато што за неке ствари морате додатно да радите на себи, да сазрите, да научите многе ствари, да научите како да ствари функционишу боље него што сте знали или мислили да знате и ја сам поборник да не треба срљати и јурити и све испунити у првих пет или три године за нешто за шта је потребан проток времена. За нешто је потребно стицање искуства и животне зрелости, као и професионалне зрелости. Када данас погледам, сигуран сам да не би било добро да сам раније добио шансу да обављам тај посао", рекао је министар Вућевић.

Мислим да сам сад спреман, пре свега свестан сам одговорности, а време ће показати да ли сам достојан тог позива и те части и велике одговорности коју сам добио. Неке ствари морате да радите у ходу и са 50 година живота и десет година вођења другог града по величини, па годину и по дана у Министарству одбране, нешто сам припремљенији и спремнији него што сам то био 2020. или 2022. године.

Министар Вучевић је рекао да су му осећања помешана и да размишља о будућности Србије.

Министар Вучевић је открио да је са председником Србије пре добијања важне функције у пријатељској атмосфери разговарао на ову тему.

Ми смо сви људи од крви и меса. Колико год људи мислили да ми живимо ванреални живот, сви смо људи који имају "нормалне" навике и председник Вучић који је често забринут због свега што чека нашу државу, уме итекако да направи опуштену атмосферу. Окупили смо се у ресторану Џејмија Оливера да направимо последњи договор.

Министар Вучевић говорио је о новим министрима и расподели ресора.

Министар Вучевић је у емисији открио како реагује и шта одговори уколико му неко дође и каже хоћу да будем министар!

Како је рекао, разговор обично почиње честитком на избору.

Министар Вучевић одговарао је на питања, без љутње, па је тако открио и шта прати на друштвеним мрежама и шта ја лајкује.

Да будем искрен нисам активан. Даме које раде са мном су заговорници да треба да будем активнији на друштвеним мрежама. Ја нисам љубитељ друштвених мрежа, али сам конзумент.

На питање шта гледа на друштвеним мрежама, тачније на инстаграму рекао је: Све што гледају мушкарци!

"Па од спорта до лепих жена, али не лајкујем, не дописујем се, не кокетирам, те ствари не радим. Лајкујем политичке садржаје и спорт. Па ја сам мушкарац, барем тако себе доживљавам. Ја нисам "оно". Да се нико не наљути, за мене постоје мама и тата, за мене постоји мушки и женски род, и да се нико не наљути ја сам максимално политички коректан. Имам у експозеу врло јасну одредницу према идентитетским стварима. Она није ни рогобатна ни радикална и ником неће задирати у његово право да се изражава како год хоће, да буде сексуалне орјентације какве год хоће, само немојте ни мени наметати систем вредности који није мој. Као што ја не треба никоме да намећем. Ипак, морате да прихватите да постоје традиционалне вредности и норме и не можемо да их поништимо.

"Наш скок у будућност, како је то председник Вучић рекао, са свим нашим културно - историјским и духовним наслеђем, то није одрицање од нашег идентитета, то је скок у будућност из живог блата где смо били до 2012. године, на чврсто и сигурно тло. То је скок у будућност тај падобран, тај сигурносни део културно, духовно, идентитетски део. Ја да се одрекнем наше културе или идентитета не пада ми на памет", рекао је министар Вучевић.

 

 

 

 

Извор: Пинк.рс